Interviu Comunitati Sustenabile - Andra Ivanus

Cum credeti ca ajuta si sprijina grupul dumneavoastra inovatia sociala si schimbarea sociala si ce efecte are asupra exteriorului?

  1. Prin prezentarea unui exemplu pentru un mod de viață sănătos, ecologic, natural, tradițional.
  2. ....
  3. Schimbarea mentalitatii fata de constructiile de pamant, grija fata de natura, reciclare creativa, viata sanatoasa in armonie cu natura
  4. prin existenta sa, prin incercarea sa de a trai adeverul a cine / ceea ce suntem
  5. Prin modul nostru de viata suntem fiecare cate un strop de culoare intr-o lume deja gri. Oamenii pe care avem ocazia sa-i intalnim sunt curiosi despre modul nostru de viata si noi le impartasim ideile noastre si diverse proiecte la care sunt si ei invitati. Avem grija de mediul inconjurator si astfel toti avem de castigat.
  6. Prin speranta si credinta ca se poate trai si altfel
  7. Dupa atatia ani, din 97 pana acum au trecut in jur de 25000 de oameni pe aici, care au reusit si ei sa gandeasca pozitiv sa se aproprie de natura fara sa deranjeze o religie, vreo cultura. ne iubesc si ne respecta. au dus cu ei ce i-am invatat aici.... asta e scopul comunitatii. trebuie sa implinim regulile universului interior, ca sa fii stapan pe mintea ta, trebuie munca si disciplina ca sa poti sa vorbesti de compasiune si iubire, trebuie sa fii in primul rand sincer. daca esti sincer si ceilalti vor fi, pe asta se bazeaza counitatea, pe sinceritate si incredere intre membrii. e greu sa faci o comunitate, la inceput a fost greu, dar a prins amploare...in comunitate te ajuti unul cu altul, trebuie sa traiesti departe de societate. unde avem terenul, pe vremea lui avram iancu traiau 1700 oameni, cand am ajuns eu mai erau 70, am zis ca vrem sa cream o comunitate. oamenii ne-au crezut nebuni. erau doar batranii...am avut probleme, oamenii ne credeau nebuni. In timp totul s-a schimbat, au inteles ca nu suntem o secta. Am reusit sa repopulam satul, sa cream ceva nou din care toti oamenii au de invatat.
  8. Parerea mea este ca astfel de grupari arata oamenilor ca fara nici o regula concreta, doar cu dorinta de a face orce organizare sociala poate sa prospere si sa creasca. Deasemenea arata ca unitatea intre oameni poate crea multe chiar daca acestia nu sunt impinisi de la spate. Traiul in numar mare este mai usor si ofera mai multa libertate, existand tot timpu cineva in comunitate care sa aibagrija de lucruri.
  9. Ne axăm pe informare și educare cu privire la primejdii, dar și alternative. Am avut proiecte de real impact, dar și unele ce nu au funcționat așa cum am dorit. Efecte au fost, oameni din mai multe comunități luând ei înșiși atitudine ca urmare a vizitelor noastre
  10. functionand ca un model inspirational, prin cursurile si consultanta oferita