Interviu Comunitati Sustenabile - Andra Ivanus

Care au fost proiectele cele mai de succes pe care le-a desfasurat grupul dumneavoastra? In ce au constat ele? Au avut impact asupra societatii in mod direct?

  1. O grădină ecologică, cu metode de permacultură și biodinamică, cu rezultate surprinzătoare, în comparație cu vecinătățile. Din păcate vecinii nu au prins ideea, și nu colaborat în a adopta soluțiile prezentate.
  2. Construirea casutei de cob Casa-Verde, bucataria de vara cu cuptor de paine si loc de dormit, casuta copiilor, zid de cob, Au schimbat mentalitatea localnicilor legata de materialele de constructie traditionale.
  3. experiente oferite altora care au fost aici, fie in grup sau individual, bucuria traita aici cu cine este aici, relationarea din iubire cu membrii din satul existent
  4. Povestea noastra ce continua sa ii inspire pe ceilalti prin intermediul blogului nostru.
  5. am plecat cu proiectul de centru de meditatie succes 100% ba chiar si mai mult. repopularea satului, noi suntem satul. am depasit numarul de locatari ai satului din 1997 pana acum, cu mult. am facut ciupercarie, solar, apa la toate casele, dusuri. avem in plan sa facem biogaz din frunzele din padure si lucram la o inventie de biogaz din cauciucuri. am dat un exemplu pentru multi oameni, au venit rusii sa vada cum traim noi, au creat apoi in siberia o comunitate dupa modelul celei de aici. vom avea mai multe reusite in viitor, ne dezvoltam continuu.
  6. Cred ca intregul ansamblu este un prieiect de scuces si cred ca are un impact catusi de mic asupra societatii, asa cum am fost eu convins si educat in acest mediu in privinta importantei mediului si cum sa ai grija de el asa multi oameni care au trecut numai in vizita au fost influentati.
  7. Ecosustenabilitatea și energiile regenerabile.; România, agricultură sau gaze de șist; Și cea mai de succes, campania de informare națională cu privire la fracturarea hidraulică. Primele două au constat în conferințe pe temele precizate și în tiltul, iar ultima în împărțire de plainte în țară, de cpaul nostru sau în cadrul unor evenimente organizate în prealabil, dar și prin instalare de conturi antifracturare prin țară, Au avut impact într-un mod foarte direct toate, în special ultimul.