Online Booking: Effekt af anmeldelser og kommentarer i forhold til kundens beslutningstagning ved valg af hotel

Ifølge det forrige spørgsmål, hvorfor?

  1. det skal være behageligt.
  2. fordi jeg normalt rejser på ferie, så har jeg brug for komfort og faciliteter.
  3. fordi jeg fra min daglige hektiske rutine ønsker at tilbringe kvalitetstid med min familie, foretrækker jeg altid et hotel, der giver mig al komfort. og selvfølgelig, når jeg bruger et godt beløb, er jeg mere bekymret for renlighed og de tjenester, der tilbydes af hotellet.
  4. før jeg vælger et hotel, tager jeg bestemt de ovenstående faktorer i betragtning, fordi hver af dem er lige vigtige. hotellets beliggenhed er vigtig for at få nem adgang til lokal transport, markedskomplekser og bestemt steder at besøge. kvaliteten af værelset og serviceoplevelsen bør altid overvejes for et komfortabelt ophold. og sidst men ikke mindst vil jeg gerne tilføje, som ikke er nævnt i de ovenstående faktorer, nemlig pris. det er en meget vigtig faktor for folk at vælge et hotel, der passer ind i deres budget.
  5. de grundlæggende faciliteter
  6. fordi jeg vil have en god beliggenhed
  7. fordi beliggenhed er meget vigtig.
  8. da vi er på en tur, bør vi ikke føle os utilpas på grund af dårlige værelser og service. selv et dårligt værelse koster næsten halvdelen af prisen for et standard hotelværelse.
  9. dette er alle vigtige aspekter ved at reservere et hotel for at sikre dig selv og dine ledsagere komfort og fornøjelse.
  10. for min tilfredshed
  11. bliv komfortabel
  12. nær ved min destination er vigtigt.
  13. vi rejser for at slappe af og for at se os omkring. opholdet skal være en fornøjelse, når vi rejser.
  14. ved ikke
  15. fordi vi kan sove i det
  16. jeg vælger komfort, fordi jeg bliver hjemve.
  17. for hvis jeg rejser til tyskland, kan jeg ikke lide, hvis mit hotel er i frankrig. ved du, hvad jeg mener?
  18. jeg nyder byaktiviteter og natteliv, derfor er beliggenheden ret vigtig. de fleste af mine rejser er til rekreative formål, så komfort og servicekvalitet er afgørende.
  19. for beliggenheden skal være tæt på offentlig transport, fordi det er nemt at komme rundt. og for hotellet skal det give os komfort, fordi det skal være stedet for hvile efter en hel dags rejse.
  20. det er ikke vigtigt
  21. en bekvem beliggenhed sparer tid.
  22. jeg skal overveje mange faktorer for at vælge min indkvartering.
  23. fordi jeg gerne vil bo på et hotel, der ligger tæt på offentlig transport. servicen vil påvirke mit ophold, så den skal være god, og renlighed er vigtig.
  24. dette vil gøre mig mere komfortabel med at blive.
  25. nå, fordi jeg kan lide at få et værelse rengjort, skal personalet være venligt, der skal være komfort, og valget betyder også noget. hvis mange mennesker har haft en dårlig oplevelse på dette hotel, ville jeg ikke vælge det, så jeg ikke støder på disse problemer.
  26. får mig til at føle mig godt tilpas i et rent rum.
  27. fordi jeg gerne vil have en beliggenhed, der er praktisk for mig, og jeg ikke vil bo på et beskidt hotel. komfortabelt er alt, når det kommer til ferie.
  28. beliggenhed, pris, faciliteter, morgenmad samt anmeldelser er alle vigtige.
  29. nær togstationen eller busstationen
  30. beliggenhed er vigtig, fordi jeg ikke vil spilde tid eller energi på at finde vej, og transportomkostningerne tages i betragtning. rengøringsproblemer er relateret til personlig hygiejne og sundhed; hver kunde forventer et pænt rent værelse. værelset og komforten påvirker humøret; jeg vil ikke være glad, hvis værelset er for lille eller i dårlig stand, og hvis kvaliteten af sengetøjet er for dårlig.
  31. let at tage transporten
  32. vil gerne have en god rejseoplevelse,
  33. hotellet bør være attraktivt for gæsterne fra alle aspekter.
  34. fordi jeg tror, at placeringen vil påvirke mig i mit besøg, hvor jeg skal gå hen først, og hvordan det bliver lettere.
  35. alle faktorer er vigtige og værdifulde.
  36. godt hotelmiljø skaber bedre humør til rejsen.
  37. alt det ovenstående er vigtigt.