Din mening om innvandring i Norge

Hva synes du om innvandrings situasjonen i Norge?

  1. det bør gis flere muligheter for jobb til innvandrere som er kvalifiserte. har inntrykk av at mange arbeidsgivere er altfor skeptiske til innvandrere.
  2. teit
  3. burde få bedre oppfølging når de kommer til norge, angående tradisjoner og sånt...
  4. hjelpetiltakene er veldig skjevt fordelt. innvandrere får mye mer i nav-støtte enn en nordmann får ved behov.
  5. myndighetene må slå hardere ned på de som misbruker friheten her i landet.
  6. det er altfor mange innvandrere her, og mange av dem kan vi sende tilbake, men ikke de som gjør alt for å passe inn i landet.
  7. jeg er egentlig ikke fornøyd, jeg føler myndighetene burde få mer kontroll over situasjonen. når de har kontroll, vil jeg være fornøyd. det er ikke innvandrerne selv som gjør feil, det er myndighetene i norge.
  8. utenlandske kommer til norge og vil at vi skal tilpasse oss etter dem, i stedet for at de skal tilpasse seg etter oss. det mener jeg er helt feil.
  9. mer innvandring
  10. synes at innvandrere som ikke klarer å følge regler og lover burde sendes rett ut igjen. men at de som klarer det bør få skikkelig oppfølging slik at de kommer inn i samfunnet skikkelig.
  11. må bli enklere å sende ut de som er her ulovlig.
  12. vi har det så godt og har store muligheter til å hjelpe folk som trenger det.
  13. staten gjør ikke nok for at innvandrere skal kunne tilføre noe til samfunnet. vi må ha bedre utdanning, assimilering, tilrettelegging på arbeidsplasser, lavere terskel for utkastelse av innvandrere som ikke vil jobbe.
  14. har ingen problemer med at det kommer innvandrere, så lenge de følger norske lover osv. jeg er derimot mer imot det når innvandrere skal komme til landet og gjøre at vi ikke lenger kan følge norske tradisjoner osv.
  15. norge prøver å tilpasse seg for mye, når de ikke trenger det, og ender opp med å ødelegge den norske kulturen, noe de som kommer til norge verken krever eller ønsker.
  16. og myndighetene har store krav til folk som vil komme hit for å bo sammen med familien sin, som vil jobbe her og ha et vanlig liv som en nordmann! jeg forstår ikke at en som har barn med en som bor i norge, ikke kan få oppholdstillatelse og bo sammen med dem, er det bra?! og de som kommer til norge, og forventer alt fra norge, støttepenger og alt, kan få oppholdstillatelse så lett!
  17. det bør legges større vekt på assimilering enn integrering. de som kommer, er faktisk nødt til å endre seg mer til oss enn det vi er til dem.
  18. liker ikke at de klager på alt i norge, ettersom de har fått jobb og et liv her. hvis de flyttet hit for å klage, hva var vitsen?