Anketa Silent Dance Swing

Prosimo za nekaj komentarjev o takem dogodku. Katere so pomanjkljivosti takšnega dogodka? Kaj Vas moti? Kaj Vam je všeč?

  1. NA
  2. Moti me disconnection z okolico, kine razume, ne sliši, kar slišimo plesalci. Tudi možnosi pogovora, ki na plesnih dogodkih steče na in ob plesišču, čeudi zgolj nekaj besed, ki pa so po mojem mnenju bistvene za medsebojno komunikacijo, sproščenost in povezanost (so)plesalcev. Vsekakor bi me zanimal tihi plesni dogodek in bi šla enkrat pogledat, preizkusit, ampak menim, da predvsem iz radovednosti. Nisem pa prepričana, da bi me ideja o posamičnem doživljanju glasbe, ki nas sicer vse skupaj povezuje in združuje, pritegnila na dolgi rok.
  3. Dodatna dimenzija pri plesu na odprtem je publika, ki s plesočimi soustvari dogodek, mu da dodatno energijo, namen in zgodbo. Vse skupaj razvija plesno kulturo, motivacijo pri gledalciih in plesalcih. Preverjeno v zadnjih 10 letih na swingu in tangu. Če publika ne sliši glasbe se omenjena scena ne more ustvariti. Prav tako slušalke onemogočajo komunikacijo v paru med plesom, med dvema komadoma, itd.
  4. Odvisno od vremena. Zelo pomembna je dobra organizacija.
  5. Če ni parketa, potem zunaj ne more biti niti približno tako dobro kot na parketu. Takšen dogodek bi me zanimal le enkrat za enkratno izkušnjo in nato ne več. Od in-ear slušalk bolijo ušesa. Sem resda introvertiran, vendar verjamem da s plesom ne morem glih pretirano motit.
  6. Raje imam prosta ušesa (le kako bi sicer lahko komunicirala s soplesalci in ostalimi ljudmi), bi bila pa udeležba na takem eventu res posebnost. Enkrat bi bilo za poskusiti, kaj več me pa ne bi zanimalo.
  7. Vsec mi je "thinking out of the box". Pomankljivost - navadno tudi neplesalci spremljajo dogodek (pa cetudi le nakljucno za nekaj minut). Ce gledam iz svojega stalisca, bi kot opazovalec rada slisala glasbo, na katero se plese. No, tudi kot plesalka to rada pocnem. Dostikrat le sedim in spremljam reakcije plesalcev na iste momente v glasbi. Vsak reagira drugace. S tem se ucim in rastem.
  8. Dobra zamisel. Kdaj bo prvi dogodek?
  9. Zanimiva ideja. Za dober swing zur je potrebna dobra glasba in dobra tla (da dobro drsi). Dobro se mi zdi, da si lahko vsak doloci kako glasno bo poslusal. Ne vem pa kako bi izgledalo, ko ne slisis soplesalca.
  10. Pomankljivost: slusalke v usesih! Ne cutis glasbe!