ANKETA VODITELJEV ORATORIJA CELJSKE ŠKOFIJE

Kakšno mesto ima projekt oratorij v vaši župniji? Kako ste z njim zadovoljni? Kako pogosto se srečujete, organizirate še kakšno dejavnost poleg oratorija?

  1. Oratorij imamo že 6 let, in smo z njim kar zadovoljni, vendar bi rada kot voditeljica še veliko stvari izboljšala. Ko pripravljamo oratorij se srečujemo kar pogosto, celo večkrat na teden. Srečanja imamo tudi med letom, ko pripravljamo razne delavnice (adventna, božična, trikraljevska akcija, materinski dan,...).
  2. Ima vlogo prebujanja mladinske pastorale z uvajanjem mladih v animatorstvo in delo v župniji. Pripravljalci smo vedno bolj zadovoljni z projektom, vedno bolj tudi starši in udeleženci, kar se vidi v številu udeležencev. Srečujemo se pogosto pred izvedbo oratorija, drugače pa mesečno ali na dva meseca. Trudimo se tudi za organizacijo oratorijskih dni.
  3. V naših dveh župnijah (Šentjur pri Celju, Šentrupert nad Laškim - v soupravi) oratorij predstavlja osrednjo počitniško dejavnost. Z njim smo zelo zadovoljni. V letošnjem letu smo imeli tri srečanja pred oratorijem in zaključno srečanje po oratoriju.
  4. Oratorij ima v naši župniji kar pomembno mesto. Z ekipo animatorjev se spopadamo z različnimi težavami in jih skušamo prebroditi. Iz leta v leto napredujemo. Poleg oratorija ne organiziramo drugega, se pa srečujemo na mladinskih, kjer je tudi večina animatorjev.
  5. Oratorij ima pomembno vlogo v naši župniji. Osebno menim, da se premalo posvetimo pripravi oratorija, oz. poskusimo pripraviti vse potrebno v najkrajšem možnem času tik pred oratorijem, ponavadi se manjkajoči voditelji skupin iščejo še dan, dva pred začetkom ko bi moralo biti že vse pripravljeno. Opaziti je neresnost animatorjev. Srečujemo se redno - vsaj naj bi se, po navadi se redno srečujemo do zimskega oratorija nato sestanki za kakšen mesec zamrznejo in potem "pospešene" priprave na letni oratorij. Osalih dejavnosti imamo ogromno - zimski oratorij, delavnice itd...
  6. - v SMC Celju je oratorij zelo pomemben projekt, s katerim smo zadovoljni duhovni vodja, voditelji in animatorji. Za oratorij se pripravljamo dva meseca prej. Skozi celotno leto pripravljamo animatorska srečanja, filmske večere, duhovne večere, debatne krožke, oratorijske dneve, ustvarjalne delavnice, 3-dnevni zimski oratorij, potopisna predavanja, povezovanje z drugimi SMC-ji, redna srečanja mentorjev SMC Celja, morski užitki, počitniško varstvo, izleti animatorjev ...